Burn-out

Stress

“Ik sta altijd maar aan”

Er is geen uitknop meer te vinden en je voelt je extreem vermoeid. Je bent overprikkeld en kan geluid niet meer verdragen, net zoals de mensen om je heen. Alledaagse dingen, zoals boodschappen doen of autorijden, zijn ineens een enorme opgave. De stroom gedachten in je hoofd lijkt maar niet te stoppen. 

Toegeven dat het niet goed gaat?

Dat liever niet, want je voelt je schuldig en hebt het gevoel anderen te belasten met jouw problemen. Bovendien ‘valt het best mee’, toch?

Tot die dag dat het niet meer lukt om uit bed te komen. Een burn-out kan zich plotseling voordoen.

Hoe kan een burn-out ontstaan?

Je bleef doorgaan en hebt signalen dat het niet goed ging, genegeerd. Je dacht dat het wel meeviel, maar eigenlijk pleegde je roofbouw op je lichaam.

Nu ervaar je de effecten daarvan in je lichaam, denken en emoties. Er is een flinke herstelschuld opgebouwd, maar ook het herstelvermogen van je autonoom zenuwstelsel werkt niet goed meer.

Wil je weten hoe dat zit? Bekijk dan even het volgende filmpje:

CSR aanpak bij burn-out

Door middel van de Chronische Stress Reversal-methode, kunnen we inventariseren wat jouw stressklachten zijn. We beginnen met een gevalideerde vragenlijst om deze te meten, in combinatie met een uitgebreide intake. Zo ontstaat een goed beeld of er sprake is van chronische stress of dat er iets anders aan de hand is. Hierna schrijf ik een begeleidingsplan dat aansluit bij wat jij nodig hebt.

Na verloop van tijd merk je dat er ruimte komt om weer op te bouwen en te re-integreren.

Om dit soepel te laten verlopen werk ik, indien gewenst, samen met werkgevers, casemanagers, HRM en bedrijfs- en huisartsen zodat jij ondersteund wordt op je weg naar herstel.

Wat moet je doen als je burn-out bent?

Door middel van de intake komen we erachter of je inderdaad burn-out bent en maken we een overzichtelijk begeleidingsplan. Zo krijgen we een stukje van dat overzicht dat jij kwijt bent, weer terug.

Door de juiste aanpak in elke verschillende fase toe te passen, kom je weer terug naar herstel en een gezond leef- en werkritme.

Bekijk ook eens dit filmpje over wat je moet doen als je burn-out bent:

Voordelen van CSR

  • De methode wordt door cliënten hoog gewaardeerd: ze geven gemiddeld een 8
  • De methode is bewezen effectief
  • Cliënten voelen zich begrepen
  • Effectiever en duurzamer dan puur psychologische begeleiding
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Meetbaar resultaat d.m.v. de CSR Vragenlijst Stressklachten

Wil jij ook effectief met je klachten aan de slag? Of heb je nog twijfels? Of gewoon even kennismaken in een vrijblijvend eerste gesprek? Neem dan nu contact met mij op. 

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is en hierin te leren.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer