Zelfbeeld

Zelfbeeld 

“Ik vind mezelf vaak echt een aansteller. Sta ik weer te huilen. Wat moet ik daar nu mee?!”

Kijk eens in de spiegel. Wat geloof jij over jezelf? Het beeld dat je hebt van jezelf ontwikkelt zich voor een groot deel al in jouw jeugd, bijvoorbeeld door hoe er met jou om werd gegaan. Wanneer je met onvoorwaardelijke liefde bent opgegroeid ontwikkel je een gezond en eerlijk zelfbeeld. Je emoties en behoeften doen ertoe en je kunt mild zijn naar jezelf.

Maar misschien ben jij wel opgegroeid in voorwaardelijke liefde. Je hebt geleerd te moeten voldoen, te bewijzen wat je waard bent en dat je liefde moet verdienen. Misschien heb je wel geleerd dat bepaalde delen van jou er niet mogen zijn, zoals jouw hoogsensitiviteit. Dit neem je mee als je volwassen bent.

HSP & Zelfbeeld

Heb ik het wel goed gedaan? Wanneer je hoogsensitief bent, weet je heel goed wat er in elke omgeving van jou verwacht wordt.

Hier probeer je natuurlijk gebruik van te maken, want je bent bang om je buitengesloten te voelen en gaat je aanpassen naar het volgens jou gewenste gedrag.

Je bent vooral met je aandacht bij je omgeving en lijkt jezelf te vergeten.

Coaching om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen

  Het ontwikkelen van een gezond zelfbeeld heeft te maken met het opnieuw leren waarderen en aanvaarden van jezelf. Het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw HSP-eigenschap werkt en wie jij eigenlijk bent. Ik wil je hier graag bij helpen. Samen gaan wij met het volgende aan de slag:

  • Accepteren wat jouw behoeften zijn en hier regie over nemen
  • Begrip hoe jouw HSP-eigenschap werkt
  • Onderzoeken wat jouw talenten, karakter, verlangens en drijfveren zijn
  • Nadenken over de vraag ‘wie ben ik?’ en ‘waar kom ik vandaan?’
  • Jezelf ontdoen van de onware kritische gedachten over jezelf
  • Voorkomen van gedrag dat jouw persoonlijkheid en zichtbaarheid verstopt

   

  Ook is het mogelijk om jouw zelfbeeld te bekijken vanuit de christelijke geloofsovertuiging en hoe God naar je kijkt. Als jij deze geloofsovertuiging niet hebt, hoeft dat geen belemmering te zijn voor een coachtraject. Tijdens de intake bespreken wij samen of je geloof wilt betrekken in gesprekken of niet. Benieuwd naar mijn aanpak? lees hier meer over mijn aanpak.

  Meteen in actie komen? Kies voor coaching en laat je helpen.

  ”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

  Contact

  Adres

  Willem-Alexanderplein 18
  3862 CE Nijkerk

  Telefoonnummer