Overspannen

Stress

“Nog heel even doorgaan, dan wordt het beter”

Je zegt het al weken tegen jezelf. Je bent vermoeid, gespannen door de stapels werk die je nog hebt en hebt zowel thuis als op de werkvloer irritaties. Je merkt op dat je sneller emotioneel bent en je over het algemeen somber voelt. Maar ook fysiek voel je je niet meer zo goed als eerst. Je lichaam doet zeer, je hebt hoofdpijn en een hoge ademhaling. Je verliest steeds meer grip en gaat opzien tegen je werkdag.

En elke dag zeg je het opnieuw: “Nog heel even, dan wordt het beter”

Je bikkelt door. Elke dag lijkt opstaan vermoeiender en zwaarder te worden. In je hoofd ben je al aan het werk, terwijl je nog in bed ligt. Herkenbaar? Er is een grote kans dat je overspannen bent. Ga je nog langer door, dan raak je misschien wel burn-out en kan je helemaal niks meer.

Burn-out voorkomen

Het is belangrijk nú actie te ondernemen en een burn-out te voorkomen.

Dat je aan het lezen bent op deze website is een goede eerste stap. Ik wil je graag helpen om verdere stappen te nemen zodat je weer kunt genieten van je werk zonder spanning en vermoeidheid.

Als CSR-coach werk ik vanuit coaching die is gericht op je lijf, hoofd en gedrag. Dat overspanning alleen een psychisch probleem is, klopt niet. Er is veel meer aan de hand!

Wanneer je overspannen of burn-out bent is je zenuwstelsel ontregeld: jouw gaspedaal blijft hangen. Je lichaam blijft maar gas geven, zelfs als het tot rust mag komen. Zo raakt je lijf uitgeput.

Infographic: Herken de signalen van roofbouw

Chronische Stress Reversal aanpak

Ik werk volgens de Chronische Stress Reversal-methode. We beginnen met een gevalideerde vragenlijst om te meten wat jouw stressklachten zijn, in combinatie met een uitgebreide intake. Hierna schrijf ik een begeleidingsplan dat aansluit bij wat jij nodig hebt. Na verloop van tijd merk je dat er ruimte komt om weer op te bouwen en te re-integreren.

Om dit soepel te laten verlopen werk ik, indien gewenst, samen met werkgevers, casemanagers, HRM en bedrijfs- en huisartsen zodat jij ondersteund wordt op je weg naar herstel.

Voordelen van CSR 

  • De methode wordt door cliënten hoog gewaardeerd: ze geven gemiddeld een 8
  • De methode is bewezen effectief
  • Cliënten voelen zich begrepen
  • Effectiever en duurzamer dan puur psychologische begeleiding
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Meetbaar resultaat d.m.v. de CSR Vragenlijst Stressklachten

Wil jij ook effectief met je klachten aan de slag? Of heb je nog twijfels? Of gewoon even kennismaken in een vrijblijvend eerste gesprek? Neem dan nu contact met mij op.

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is en hierin te leren.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer