Grenzen

Grenzen

“Ik zeg ja, ook als ik nee voel”

Je voelt je verantwoordelijk voor anderen en probeert hen tevreden te stellen. Je neemt taken over van anderen en blijft langer op je werk dan goed voor je is. Confrontaties ga je het liefste uit de weg. Je durft niet te kiezen vanuit je eigen verlangens. Wat zijn je eigen verlangens eigenlijk?

Je verlangt er misschien wel naar om gezonde relaties te hebben, maar hebt het gevoel dat dat helemaal niet kan. Je zou keuzes willen maken die gezond zijn voor jezelf zodat het leven lichter wordt. Dat het altijd maar ‘moeten’ stopt en relaties minder ingewikkeld worden.

Hoe bewaak ik mijn grenzen?

Om gezond in het leven en stevig in je schoenen te staan is het belangrijk om grenzen te hebben. Grenzen maken duidelijk wie je bent en wie niet. Jouw identiteit heeft te maken met jouw lichaam, gedachten, gevoelens, gedrag, keuzes, opvattingen en nog veel meer.

Merk je dat je het moeilijk vindt om je grenzen te stellen? Kijk eens of je jezelf in volgende punten herkent:

  • Je neemt op je werk of thuis teveel hooi op je vork. Je bent oververmoeid en merkt dat je het niet meer overziet
  • Je neemt de verantwoordelijkheid van anderen over. Collega’s weten jou te vinden omdat jij je behulpzaam opstelt. Eigen werk krijg je nauwelijks af of in de avond pak je die taken nog op
  • Je durft geen ‘nee’ te zeggen en hebt het gevoel dat je iedereen die in nood is moet helpen
  • Je durft geen hulp te vragen en denkt alles zelf te moeten oplossen
  • Je durft geen ‘nee’ te zeggen uit angst voor de woede van iemand
  • Je durft geen ‘nee’ te zeggen omdat je bang bent dat je iemand kwetst
  • Je durft geen ‘nee’ te zeggen omdat je bang bent om egoïstisch over te komen.

Coaching bij grenzen aangeven en bewaken

Coaching kan jou helpen de touwtjes weer zelf in handen te nemen. Jij kan namelijk wél gezonde relaties hebben en keuzes maken die gezond zijn voor jezelf. Als je erkent dat je daar hulp bij nodig hebt, heb je al een hele goede stap voor jezelf gemaakt.

Coaching kan je echt helpen:  Je weet waar je verantwoordelijk voor bent en kan zonder angst ‘nee’ zeggen tegen je leidinggevende, partner, ouders, kinderen of vrienden. Je kunt er zijn voor anderen, omdat je geleerd hebt ook goed voor jezelf te zorgen.

Wil jij dit ook ervaren? Kom dan nu in actie.

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer