Veelgestelde vragen

FAQ

Wat is coaching?

Meer info

Er wordt tegenwoordig zoveel geroepen over coaching, dat het je nog weleens kan overkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar kortgezegd is coaching het volgende: een doelgericht leerproces onder begeleiding van een coach. Langer gezegd: coaching is een gestructureerd en doelgericht leerproces, waarbij een coach jou op interactieve wijze aanzet tot effectief gedrag. Dat kan door:

  • Bewustwording
  • Persoonlijke groei
  • Vergroten van zelfvertrouwen
  • Onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Waarvoor kan ik bij jou terecht?

Meer info

Bij mij kan je terecht voor coaching op het gebied van (chronische) stressgerelateerde klachten of het voorkomen daarvan, eventueel in combinatie met hoogsensitiviteit. Ook kan je gecoacht worden op thema’s die te maken hebben met hoogsensitiviteit/HSP en de verschillende varianten hiervan, zoals HSS (High Sensation Seeker). Thema’s zoals werk, grenzen, emoties, zelfvertrouwen, eigenwaarde, persoonlijke ontwikkeling, zingevings- of levensvragen kunnen aan bod komen.

Wat kan coaching voor mij betekenen?

Meer info

Hoe kan een beetje praten mij nou uit de put helpen? Of: ik kan toch ook gewoon een zelfhulpboek lezen om mij beter te voelen? Ik snap heel goed dat je misschien kritische vragen hebt of beren op de weg ziet. Toch kan ik met volle zekerheid zeggen: coaching werkt!
Dat heb ik gezien in verschillende coachtrajecten waarin ik met mensen mocht oplopen in hun vragen, belemmeringen, herstel en ontwikkeling.

Coaching werkt vanuit de mogelijkheden die je al in je hebt. Het helpt je te ontdekken wat deze mogelijkheden zijn en geeft je nieuw perspectief. Dit werkt ook voor jou. Want je ontdekt dat als je blijft doen wat je altijd al deed, je krijgt wat je altijd al kreeg. Het helpt in het aangaan van je angsten en zorgt ervoor dat je blijft leren. Je groeit in het nemen van verantwoordelijkheid zodat je vitaler en krachtiger in het leven kan staan. En dit kan jij ook bereiken!

Wat kan ik verwachten van het kennismakingsgesprek?

Meer info

Wij maken kennis in een kosteloos intakegesprek. Vooraf stuur ik je een intakeformulier toe die input geeft aan ons gesprek. Wij starten met het inventaristeren van jouw vraag, waar je aan wilt werken en eventuele overige vragen. Ik vertel je ook wie ik ben, wat mijn werkwijze is en wat ik voor jou kan betekenen. Wij maken samen een inschatting van het aantal coachsessies (vaak ca. 8 sessies). Ook werk ik voor werkgevers. Eventueel kan jouw werkgever aansluiten bij het kennismakingsgesprek. (Let op: onze gesprekken zijn vertrouwelijk en er wordt niets met de werkgever gedeeld zonder jouw toestemming.)

Wanneer het klikt, ondertekenen wij beiden het coachcontract en gaan wij aan de slag met jouw leervragen en doelen. Twijfel je of wij bij elkaar passen? Dan help ik je verder met een suggestie welke coach in mijn netwerk meer bij jou zou kunnen aansluiten.

Wat is de werkwijze van coaching?

Meer info

Begeleiding Stress I Chronische Stress I Overspannenheid I Burn-out I Bore-out

Wij starten met een intake (kosteloos) en wanneer het klikt vul je een gevalideerde vragenlijst in. Deze vragenlijst en de intake geven een totaalbeeld, laat de ernst van de situatie zien (stress, overspannen of burn-out/bore-out) en wat er nu eerst gedaan moet worden. Daarna stellen wij een begeleidingsplan op. Met behulp van de CSR methode (Chronische Stress Reversal) geef ik je heldere en praktische handvatten om lichamelijk en mentaal weer te herstellen. Dit herstelproces gaat in fases en leidt tot een gezond leef-werkritme. De duur van het hersteltraject is afhankelijk van de mate van (chronische) stress.

Thema’s als Hoogsensitiviteit I Loopbaan I Persoonlijke ontwikkeling

Wij maken kennis in een intakegesprek (kosteloos). Wanneer het coachtraject start gaan wij samen aan de slag met jouw leervragen en doelen. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen, methodes en theorieën. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw leerstijl. Bijvoorbeeld als je meer visueel ben ingesteld (beelddenker) zal ik werkvormen zoeken die hierbij aansluiten. Tussen de sessies door spreken wij samen af welke opdrachten jij tussentijds doet zodat jouw leerproces ook tussen de gesprekken aandacht krijgt. Ook is het belangrijk om te reflecteren op de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan door de sessies en opdrachten heen. Dit alles heeft ten doel om blijvende verandering tot stand te brengen.

Ik ben aangesloten bij het NOBCO/EMCC (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en gecertificeerd Practitioner Coach. Ik volg de Internationale Ethische Gedragscode voor Beroepscoaches.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Meer info

Duur begeleiding Stress I Chronische Stress I Overspannenheid I Burn-out I Bore-out

De mate waarin chronische stress wordt ervaren, bepaalt mede de duur van het coachtraject. Voor iedereen is dit een persoonlijk herstelproces om lichamelijk en mentaal vitaal te zijn. Dit herstelproces gaat in fases en is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe minder herstelschuld en hoe minder aangetast herstelvermogen, hoe sneller iemand weer op de been kan zijn. Andersom werkt het ook. Het kan zijn dat in het begin vaker kortere sessies worden gehouden i.v.m. de concentratie. Wanneer de eerste fase is doorlopen, worden langere tussenpozen gehouden en duren de sessies langer.

Thema’s als Hoogsensitiviteit I Loopbaan I Persoonlijke ontwikkeling

Wij maken samen een inschatting van het aantal coachsessies (vaak circa 8 sessies). Soms blijken minder sessies nodig te zijn, soms meer. Dit gaat altijd in overleg. Vaak zijn er tussenpozen van 3-4 weken tussen de sessies. Dit geldt ook voor het compacte traject Vitaal Hoogsensitief.

Hoeveel kost een coachtraject?

Meer info
  • Personal Coaching: € 75,- per uur
  • Zakelijk Coachingstraject: € 90,- per uur
  • Compact Coachtraject Vitaal Hoogsensitief € 350,-*

Alle tarieven zijn exclusief BTW. Bij elke sessie worden 30 minuten voorbereiding en verwerkingstijd in rekening gebracht.

*Wanneer je Vitaal Hoogsensitief in één keer betaalt, dan ontvang je 25 euro korting. Er worden geen andere kosten in rekening gebracht. Je kunt aanvullend eenmalig met een aantrekkelijk tarief een extra 4e coachsessie plannen voor Vitaal Hoogsensitief.

Voor werkgevers is het mogelijk een offerte aan te vragen om overzicht te krijgen van de totale kosten van een coachtraject op maat. Het aantal sessies is afhankelijk van de coachvraag en de inschatting van de aandacht die de coaching vraagt. Voor een goede afstemming met de opdrachtgever vindt zowel aan het begin als aan het einde een gesprek plaats met werkgever, medewerker en coach, bij voorkeur op locatie van de werkgever.

Wanneer het coachtarief particulier wordt betaald dan kan dit een uitdaging vormen. Graag ga ik in gesprek op welke wijze het tarief kan worden betaald of welke regeling rondom betaling wij kunnen treffen.

Hoe wordt coaching vergoed?

Meer info

Coaching wordt soms (deels) vergoed door de werkgever of zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij jouw werkgever of zorgverzekeraar. Om goed geïnformeerd te zijn over mogelijke vergoedingen is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Via uw werkgever of check je CAO
Een werkgever heeft meestal een opleidingsbudget per medewerker. Vaak is het zo dat de kosten van een training of een cursus hoger liggen dan die van een coachtraject. Een coachtraject wordt als veel effectiever ervaren omdat het persoonlijk is, op maat, het persoonlijk leertempo en -stijl volgt en zich toespitst op de kern.

Soms is een opleidings- of ontwikkelbudget bepaald door werkgevers en vakbonden. Je kunt hiervoor je leidinggevende of HR-manager contacten. Je kunt ook online de CAO opzoeken en bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Via de arbodienst van jouw bedrijf
Bijvoorbeeld bij stresscoaching of burn-out(preventie). Hierbij is het nodig om contact op te nemen met de bedrijfsarts en deze begeleiding aan te geven. De arbo-arts kan deze begeleiding aanbevelen bij uw werkgever. In overleg met de werkgever kan een traject worden opgestart rond (chronische) stress(preventie) en burn-outbegeleiding. De stress- en burn-outcoaching is vanuit de wetenschappelijke en psychobiologische aanpak van het CSR-centrum.

Via de belasting
De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

Als particulier kunt u vaak de coachingskosten opgeven als persoonlijke ontwikkelkosten of scholingskosten. Informeer jezelf hierover bij de belastingdienst.

Via de ziektekosten
Coaching wordt door een zorgverzekeraar soms vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Ik adviseer je daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij jouw ziektekostenverzekeraar. Voor verzekeraars is het belangrijk om te weten of de coach aangesloten is bij een beroepsorganisatie. Ik ben aangesloten bij NOBCO – Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches.

Klanten vertellen

”Margé was oprecht geïnteresseerd in mij en niet in mijn probleem. Ze was er niet op uit om nog een etiket op te plakken, ze was er echt op uit om naar mij te luisteren en aan de hand van mijn verhaal te kijken hoe dit opgelost kon worden. Hier heb ik wat aan.”

Eva

“Mijn doelen zijn bereikt, ik ben tevreden met het resultaat, en ik kan het direct toepassen in de praktijk. De coaching van Margé gaf mij nieuwe inzichten, ik leerde nieuwe dingen die ik zeker op nieuwe gebieden zal toepassen.”

Bas

tevreden

Waar ik je bij kan helpen

Ik wil bij jou aansluiten, onderzoeken en brengen wat je nodig hebt, zodat jij verder komt. Dan ontstaat nieuw perspectief en krijg je concrete handvaten waar jij wat mee kan.

hoogsensitiviteit

“Ik voel mij zo anders dan mijn omgeving.” Eén op de vijf personen is hoogsensitief.

Lees meer

w

coaching

Door de coachsessies en het werken aan verschillende opdrachten, krijg je inzicht.

Lees meer

Chronische stress

Jouw zenuwstelsel is ontregeld. Je lichaam blijft maar gas geven, zelfs als het tot rust mag komen. Zo raakt je lijf uitgeput.

Lees meer

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer