Prikkelgevoeligheid

Prikkels

“Al die geluiden op de werkvloer leiden mij ontzettend af”

Je merkt meer op dan anderen om je heen en verwerkt dit door uitgebreid na te denken over alles wat je hebt opgemerkt. Op de werkvloer ben je je sterker bewust van de gevoelens en gedachten van collega’s of andere mensen om je heen. Je voelt de sfeer meteen als je een ruimte inloopt.

Jouw zintuigen staan altijd op aan. Je merkt meer op en kan soms harde geluiden of felle lichten niet goed verdragen. Je hebt oog voor nuance en kunt intens genieten. Ook interne prikkels zijn altijd volop aanwezig. Je voelt je weleens een speelbal van het leven en van je gevoel. Ineens staat je stoplicht op rood en is daar die woede-uitbarsting, huilbui of trek je je helemaal terug. Even geen prikkels!

Ben ik prikkelgevoelig?

Nieuwe situaties kunnen veel verwerking met zich meebrengen als je prikkelgevoelig bent. Je kunt mensen feilloos inschatten en bent een kei in het detecteren van onecht gedrag. Vooral ben je al bezig in je gedachten met allerlei vragen zodat je jezelf veilig kunt voelen in de nieuwe omgeving. Eerst de ruimte scannen. Waar kan ik zitten? Waar is het toilet? Wie ken ik hier? Soms kunnen al die gevoelens van anderen voelen als gevoelens van jezelf. Je voelt je verward en wanneer je dagritme verandert of je planning loopt anders, brengt dit je van je stuk.

Als je je hier niet bewust van bent kun je snel ‘overlopen’. Want op een alledaagse dag zijn er behoorlijk veel prikkels te verwerken. Het is belangrijk om te kunnen ontladen en de prikkels te kunnen herkennen. Misschien heb je je tot nu toe wel nooit gerealiseerd dat je dit allemaal doet. Ga dan niet meteen weer verder scrollen, maar laat dit even op je inwerken.

  Coaching bij prikkelgevoeligheid

  Het kan erg prettig zijn hulp te krijgen om jouw jungle van prikkels te overwinnen en weer rust te ervaren. Ik ondersteun jou om zicht te krijgen op welke prikkels veel energie kosten en wat jij nodig hebt om op te laden. We kijken daarbij ook naar jouw HSP-profiel en jouw persoonlijke behoefte.

  Welke omstandigheden hebben het meeste invloed op jou? Wat zijn jouw interne belemmeringen die prikkels veroorzaken? Hoe ga je om met emoties en hoe sta je gezond in relaties met anderen? Je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze betekenisvol kan inzetten in werk en relaties. Zo heb je weer grip op je gevoel. Je hoeft dit niet alleen te doen. Durf om hulp te vragen en laat je helpen!

  ”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

  Contact

  Adres

  Willem-Alexanderplein 18
  3862 CE Nijkerk

  Telefoonnummer