Faalangst

Faalangst

“Ik stel dingen uit, omdat ik bang ben ze verkeerd te doen”

Angstige voorspellingen in je hoofd en bijbehorende pijn in je buik zorgen ervoor dat je iets niet aangaat, maar vermijdt. Je trekt je terug vanuit de gedachte dat je jezelf beschermt tegen afgang en pijn. Een kritische reactie van een collega spookt nog dagen door je hoofd: het werkt niet stimulerend, omdat je het van jezelf ook al in één keer goed moet doen.

Jouw hoogsensitieve brein maakt in elke situatie een inschatting van risico’s en kansen die zich voor kunnen doen in een situatie. Vervolgens wil je het in één keer goed doen; dit is de optimale-optie-ambitie zoals Esther Bergsma dit noemt. Hierdoor kan het makkelijker gebeuren dat je bang bent om fouten te maken.

Coaching bij faalangst 

Ik liep hier ook tegenaan, maar wilde mijzelf het mooie dat mogelijk was niet onthouden door mijzelf te blijven beperken. Dit gun ik jou ook! Het ontwikkelen van zelfvertrouwen heeft te maken met jezelf stapje voor stapje uitdagen.

Je bent namelijk in staat te leren omdat je als HSP goed kunt reflecteren. We gaan jouw faalangst ontkrachten en omzetten naar zelfvertrouwen. Jij gaat de juiste omstandigheden creëren voor jouw leerproces. Zo versterk jij het vertrouwen in jezelf!

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer