Emoties

Emoties

“Mijn emmer loopt niet alleen vol met mijn eigen emoties – maar ook met die van anderen”

Jouw inlevingsvermogen en kwaliteit om anderen aan te voelen maken jou een prettig mens, fijne collega, familielid of vriend(in). Het zijn mooie kwaliteiten. Je wil emoties van de ander oplossen en zorgen dat zij zich beter voelen. Anderen voelen zich door jou begrepen en komen bij jou om te delen wat hen dwarszit. Maar als zij hun hart hebben gelucht, is hun emmer gewoon leeg gekieperd in de jouwe.

Coaching bij intense emoties

Je voelt zoveel dat je emoties een grote brij, donkerte of diepe zee voelen waar je maar niet uit komt. Soms komt het als een golf omhoog en duurt het een poos voordat je weer tot rust gekomen bent. Door jouw intuïtie ervaar je allerlei signalen die je nog geen woorden kunt geven. Samen gaan we deze emoties zichtbaar maken en verwoorden. Door je emoties helder te kunnen communiceren kan jij jouw emoties leren te hanteren en kun je het verschil opmerken tussen jouw emoties en die van een ander.

In de loop van jouw leven heb je steeds meer positieve en negatieve associaties opgebouwd met situaties die je hebt gezien en meegemaakt. Misschien heb je in het verleden wel een heel negatieve ervaring gehad die je nu niet los kunt laten als je er iets mee associeert. De negatieve emoties komen weer terug en je probeert ze te vermijden. Voor je het weet loopt je hoofd alweer helemaal over.

Maar wist je dat je kunt leren om de controle terug te krijgen? Je kunt leren om wat in het nu is, los te koppelen van gebeurtenissen uit het verleden. Je leert opnieuw waarnemen en je gedachten en ervaringen die nu plaatsvinden opnieuw te interpreteren. Zo sta je ook nog eens steviger in je schoenen en gaat communicatie je makkelijker af.

Samen gaan we hiermee aan de slag en ga jij nieuwe stappen maken.

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer