Margé leren kennen

Over mij

Over Margé

Waarom ben ik coach geworden? Ik word enthousiast van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Mensen die een leerproces instappen omdat zij uit de verf willen komen in de dagelijkse praktijk van werk en leven. Mensen die de moed hebben om hun hoogsensitiviteit te erkennen en dit willen leren hanteren en hun talent willen gebruiken. Mensen die hun belemmeringen willen en durven aan te pakken. Ik geloof namelijk dat ten diepste het potentieel om te vernieuwen al aanwezig is in jou. Ga je ermee aan de slag, dan Spruit het uit, ontkiemt het en kan een nieuw leven beginnen!

Ik wil bij jou aansluiten, onderzoeken en brengen wat je nodig hebt, zodat jij verder komt.

Dan ervaar ik betekenis, waarde en voldoening.

Ik ben betrokken, professioneel en daadkrachtig. En dat zeg ik niet zomaar, mijn klanten ervaren dit ook. Lees over de ervaringen van bijvoorbeeld Hanneke, Annelieke en Saskia.

Ook zelf heb ik ervaren hoe het is om gecoacht te worden en te veranderen door te leren. Vanuit dit besef wil ik mijzelf met jou verbinden. Soms is het hiervoor nodig dat wat onbespreekbaar is, bespreekbaar wordt gemaakt zonder oordeel.

Loopbaan

Als HR-manager heb ik jarenlang gewerkt binnen de zakelijke dienstverlening en non-profitsector. Leren door coaching heeft altijd mijn interesse gehad.

Een in samenwerking ontwikkeld traject ‘Kom uit de Verf!’ heeft geleid tot de keuze om mij verder te ontwikkelen binnen de coachprofessie. Om die reden heb ik in 2017 de Post-HBO Leergang Excellent Coachen gevolgd en in juli 2018 de accreditatie NOBCO/EMCC EIA Practitioner Coach ontvangen. In 2018 en 2019 volgde ik verschillende Colloquia van Esther Bergsma over Hoogsensitiviteit.

Voor haar boek ‘Het Hoogsensitieve Brein’ mocht ik proeflezer zijn. Vanaf 2018 ben ik mijn coachpraktijk gestart.

In 2020 volgde ik de opleiding ‘Stresspreventie en – interventie volgens de Chronische Stress Reversal Methode’ van CSR en ben ik in september 2020 partner geworden van CSR Centrum.

Deze aanpak werkt zowel voor hoogsensitieve personen als niet hoogsensitieve personen zeer effectief.

Jaarlijks volg ik bijscholingen om mijn kennis en vaardigheden verder aan te vullen.

Christelijk fundament

Mijn geloof in Jezus is een fundamentele basis in mijn leven. Ik ben christen en werk vanuit deze overtuiging. Vanuit deze Bron laat ik mij dan ook inspireren en voeden. Wanneer het past bij de coachrelatie, betrekken wij geloof in het leerproces.

Als jij deze geloofsovertuiging niet hebt, hoeft dat geen belemmering te zijn voor een coachtraject. Tijdens de intake bespreken wij samen of je geloof wilt betrekken in gesprekken of niet. Beide is mogelijk. Openheid hierover, vertrouwen in elkaar en commitment zijn essentiële voorwaarden voor een coachtraject. Zij geven namelijk een voedingsbodem om te leren.

Mijn coachvisie

Mijn visie is gegrond op ‘TransforMissioneel’ coachen. ‘Transfor’ staat voor transformatie en ontwikkeling. Ik geloof dat al het potentieel al in mensen aanwezig is om te ontwikkelen en te veranderen. Door aan te sluiten bij jouw persoonlijke waarden, behoeften, verlangens, drijfveren, overtuigingen en kwaliteiten vindt transformatie plaats en is het een nieuw deel in jezelf. Dit is de eerste stap.

De tweede stap, ‘Missioneel’, houdt in dat wanneer het geleerde in de eigen (werk)omgeving toegepast wordt, dit van betekenis kan zijn voor anderen. Zo krijgt het geleerde ook betekenis in (werk)relaties en binnen de eigen omgeving. Echt geluk en voldoening ontstaat als je `wie je bent´ kunt inzetten voor `hier wil ik aan bijdragen´ (Seligman). Zo wil ik als coach van betekenis zijn voor anderen. Dát maakt mijn werk waardevol!

Ik geloof dat coaching werkt en dat de verandering al in jou zit. Laten we hiermee samen aan de slag gaan. Dan ontkiemt het en Spruit het uit!

  • Identiteit: weten wie je bent en waar je je leven op bouwt
  • Missie: weten wat echt van waarde voor je is en waarvoor je van betekenis wilt zijn
  • Cultuur: weten hoe je jezelf verhoudt tot je omgeving en wat die belangrijk vindt
  • Relaties: weten aan welke mensen je gaat verbinden

Waar ik je bij kan helpen

Ik wil bij jou aansluiten, onderzoeken en brengen wat je nodig hebt, zodat jij verder komt. Dan ontstaat nieuw perspectief en krijg je concrete handvaten waar jij wat mee kan.

hoogsensitiviteit

“Ik voel mij zo anders dan mijn omgeving.” Eén op de vijf personen is hoogsensitief.

Lees meer

w

coaching

Door de coachsessies en het werken aan verschillende opdrachten, krijg je inzicht.

Lees meer

Chronische stress

Jouw zenuwstelsel is ontregeld. Je lichaam blijft maar gas geven, zelfs als het tot rust mag komen. Zo raakt je lijf uitgeput.

Lees meer

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen, zodat nieuw perspectief ontstaat.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer