Chronische Stress Reversal

Stress

“Tijd om te focussen op herstel”

Wil je een snelle oplossing voor je burn-out? Zodat je zo weinig mogelijk tijd verliest en snel weer lekker aan de slag kan? Dan ben je hier aan het verkeerde adres. Wil je werken aan blijvend herstel? Lees dan verder!

Hoe werkt de Chronische Stress Reversal-aanpak?

De CSR-aanpak gaat in op fysiek en mentaal herstel in de combinatie met privé en werk. Zo kun je in de toekomst weer verfrist werken en weet je waar je in de ochtend je bed voor uit komt. De methode wordt inmiddels al zo’n vijftien jaar succesvol in de praktijk gebracht.

De aanpak is gericht op het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress of onderprikkeling. Voor mij als erkende CSR-coach gaat het om het inrichten van een gezond ‘leef-werkritme’, waarin tijd is voor inspanning en tijd om te herstellen hiervan. Zo wordt gewerkt naar blijvend herstel, in plaats van een snelle oplossing waardoor je later weer dieper in de put zit.

Infographic: Daarom CSR-coaching

  Waar komt CSR vandaan?

  De methode werd in de jaren ’90 ontwikkeld door psychotherapeut Sonja van Zweden en is inmiddels verder uitgewerkt. Het Belasting-Herstel model van CSR koppelt fysiologische mechanismen aan psychosociale arbeidsbelasting/ inspanning en het herstel daarvan.

  In oktober 2020 is de whitepaper ‘Een nieuwe kijk op stress’ uitgebracht. Deze whitepaper geeft inzicht in het significante effect van de CSR Methode bij milde tot zeer zware stressklachten. Meer weten? Bekijk de whitepaper hier.

  Met een erkende CSR-coach aan de slag

  Ervaar je stressklachten of denk je dat je burn-out bent? Het is belangrijk om daar nú wat aan te doen of dit te voorkomen en samen met mij, een erkende CSR-coach, stappen te zetten naar een weg van herstel en balans. Als coach ben ik honderd procent bij jou betrokken, maar ik zal nooit jouw proces overnemen. Ik wil werken vanuit jouw krachten en talenten. Om te ontdekken of ik als coach bij jou pas, kunnen wij in een vrijblijvend gesprek van een uur kennis met elkaar maken.

  Ik vind het belangrijk dat je openheid, vertrouwen en commitment ervaart, want dit zijn essentiële voorwaarden voor een coachtraject. Zij geven jou voedingsbodem om te leren. Als het klikt, gaan we in de volgende afspraken leerdoelen vaststellen, zodat er gericht gewerkt kan worden.

  Als CSR-coach kan ik jou helpen weer te re-integreren op jouw werk. Uiteindelijk levert dit traject op dat je beter in je vel gaat zitten, en dat je leert wat jouw energiegevers en grenzen zijn. Zo kun je weer een fijne, betrokken collega zijn zonder dat dit ten koste gaat van jezelf. Re-integratie wordt weer werkbaar.

  Voordelen van CSR

  • De methode wordt door cliënten hoog gewaardeerd: ze geven gemiddeld een 8
  • De methode is bewezen effectief
  • Cliënten voelen zich begrepen
  • Effectiever en duurzamer dan puur psychologische begeleiding
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Meetbaar resultaat d.m.v. de CSR Vragenlijst Stressklachten

  Wil jij ook effectief met je klachten aan de slag? Of heb je nog twijfels? Of gewoon even kennismaken in een vrijblijvend eerste gesprek? Neem dan nu contact met mij op.

  Meer weten?

  Heb je nog twijfels? Wil je meer weten? Of gewoon even kennismaken in een vrijblijvend eerste gesprek? Neem dan nu contact met mij op.

  Wil je meer informatie over de Chronische Stress Reversal aanpak? Bekijk dan de website van het CSR Centrum.

  De 3 fasen van chronische stress reversal

  Vraag je je af hoe een burn-out kan ontstaan? Bekijk dan eens het volgende filmpje.

   

  ”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is en hierin te leren.”

  Contact

  Adres

  Willem-Alexanderplein 18
  3862 CE Nijkerk

  Telefoonnummer