Voor de werkgever

Stress

“Wat kan ik betekenen voor mijn medewerker?”

Je medewerker haalt steeds vaker deadlines niet en er lijkt steeds meer spanning te ontstaan op de werkvloer. Uiteindelijk komt het hoge woord eruit: je medewerker blijkt overspannen of zelfs burn-out.

“Je medewerker blijkt overspannen of zelfs burn-out”

Wanneer een medewerker (langdurig) uitvalt is dit een lastige situatie voor alle betrokkenen. Als werkgever is er een hoop dat je moet regelen. De kosten van een langdurig zieke medewerker zijn gemiddeld vierhonderd euro per dag.

Burn-out voorkomen

Soms kan het lastig zijn om volledig te begrijpen wat een burn-out is en betekent voor je medewerker.

Meer kennis over een burn-out kan ook helpen om dit te voorkomen bij jou of je medewerkers. Wil je weten op welke signalen je moet letten om overspanning of burn-out bij jou of je medewerkers te voorkomen?

Bekijk hier een filmpje over hoe een burn-out kan ontstaan:

Re-integratie na burn-out

Wanneer je klachten uit het filmpje herkent bij jou of bij een van je medewerkers, is het belangrijk om niet langer te wachten. Ik help jou of je medewerker graag om te werken aan herstel.

Hiervoor gebruik ik de CSR-aanpak, om concreet te werken aan herstel en het in de toekomst voorkomen van een burn-out. Wil je meer weten over mijn aanpak?

Samenwerking

In samenwerking met de leidinggevende, HRM, arbodienst en de bedrijfsarts rapporteer ik (na goedkeuring van de medewerker) over het verloop van het herstelproces van de medewerker over wat er wel en (nog) niet mogelijk is. Ik stimuleer de medewerker om zelf alle partijen op de hoogte te houden rondom het proces. 

Zo kan de medewerker opnieuw controle ervaren over zijn/haar dagelijks leven. Door langzaam de controle terug te nemen, wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd.

Wil je wat meer weten over mijn aanpak? Lees dan hier meer over CSR of bekijk de infographic: Daarom CSR-coaching.

”Komen tot de kern is hoe ik coach. Daar waar het om te doen is en hierin te leren.”

Contact

Adres

Willem-Alexanderplein 18
3862 CE Nijkerk

Telefoonnummer